Сайнц има още „козове в ръкава си“ в битката с Леклер

Карлос Сайцн призна, че има не е показал пълните си възможности по време на уикенда за Гран При на Бахрейн. На „Сахир“ испанецът изоставаше чувствително от съотборника си Шарл Леклер, но бе в перфектна позиция да се възползва от късното отпадане на Макс Верстапен и помогна на Ферари да запише двойна победа.

Преди началото на втория състезателен уикенд в Саудитска Арабия Сайнц разкри, че има няколко идеи, с които да се доближи до темпото на монегаска Леклер. Те ще бъдат изпробвани по време на подготвителните сесии в Джеда днес и утре.

„Бях в битката за полпозишъна в квалификацията, което бе добра новина за мен, защото ми липсва чувство в тази кола. Не разбирам напълно как работи тя. Факт е, че трябва да работя още с настройките и върху разбирането си за колата.

Сайнц подписва за 2 години с Ферари

„С моя екип извършихме анализи през последните дни и имаме няколко идеи, които да изпробваме тук. Не мисля, че ще го настигна за едно състезание, по-скоро ще е като миналата година стъпка по стъпка. Също така ни трябва и по-голяма извадка. Не знам дали Бахрейн беше единичен случай и тук изведнъж няма да съм близо до него“, каза Сайнц.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти