Сайнц подписва за 2 години с Ферари

Преговорите между Карлос Сайнц и Ферари за новия договор на испанския пилот вървят от началото на зимата, но до момента няма никаква официална информация докъде са стигнали.

След състезанието в Бахрейн Сайнц обяви, че е „изключително близо” до подписването на новия му договор със Скудерията, като настоящият му контракт изтича в края на този сезон.

Според публикации в италианската преса, новият договор на Карлос ще е за два сезона – до края на 2004 и предстои да бъде официално обявен през април. Логично е това да се случи между състезанията в Австралия и на „Имола”, за да бъдат зарадвани тифозите при връщането на Формула 1 в Европа в края на април.

Ферари са карали със занижени режими на двигателите в Бахрейн?

Другият пилот на Ферари Шарл Леклер вече подписа дългосрочен договор с тима, като неговият контракт изтича в края на 2024 година. Това означава, че най-рано след две години в Маранело може да търсят нов пилот, което означава, че Мик Шумахер ще има достатъчно време да натрупа опит в тима на Хаас, където той сега започва втория си сезон във Формула 1.

Колата на Сайнц е била подложена на щателна проверка след Гран При на Бахрейн

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти