Без промени в DRS зоните в Джеда преди Гран При на Саудитска Арабия

Второто издание на Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1 ще включва същите DRS зони, които бяха използвани и при дебюта на надпреварата през декември миналата година. Така пилотите отново ще имат шанс да активират своята система за намаляване на челното съпротивление в три секции от пистата в Джеда. 

Първата от тях ще стартира на изхода от 19-я завой и ще бъде до влизането в 22-я, като тази секция се взима на пълна газ. Точката за засичане на разликата между пилотите в състезанието за тази зона ще бъде на изхода от 17-а крива.

Втората зона в хода на обиколката ще бъде започва от влизането в 25-я вираж и ще продължава до спирането за последния, 27-и завой. Тази секция също се взима на пълна газ, като именно в нея Макс Верстапен и Люис Хамилтън се удариха през миналата година. Засичането на разликата между пилотите в неделя пък ще бъде точно в края на предходната DRS зона. 

Третата и последна зона за отваряне на задното крило ще бъде на старт-финалната права, като тя ще започва 170 метра след излизането от последната крива. На влизането в нея пък ще бъде засичана разликата между състезателите в неделното състезание. Последният вираж е и единственият, чиито параметри бяха променени спрямо първото издание на състезанието миналата година.

Стената на излизането от завоя, в която Верстапен се удари в квалификацията, бе изместена с с около метър и половина по-назад, което доведе до оширяване на пистата. Други бариери също бяха преместени малко по-далеч от границите на пистата, но единствено в 27-я завой очертанията бяха променени. 

Ето какви ще са промените по пистата в Джеда преди ГП на Саудитска Арабия

Втората в историята Гран При на Саудитска Арабия стартира в неделя от 20:00 часа българско (лятно) часове време и ще може да бъде следена на живо със Sportal.bg. В дните преди това ще се проведат тренировките и квалификацията, като сесията за място стартира в събота от 19:00 часа българско (зимно) време.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти