Сайнц предупреди съперниците на Ферари

Шарл Леклер и Карлос Сайнц донесоха двойна победа на Ферари в първото състезание от сезон 2022 във Формула 1 като демонстрираха, че в момента Скудерията разполага с най-бързия и балансиран автомобил.

Испанецът предупреди съперниците на италианския тим, че Ферари са обратно в челото на класирането и резултатът от Гран При на Бахрейн не е някаква случайност.

„Ферари се завърна, при това се завърна сериозно – обясни Карлос, който стартира трети на „Сахир”. – Взехме двойна победа на старта на сезона, това е позицията, която приляга на Ферари, това трябваше да се случи и в предишните две години, но не стана. Но упоритата ни работа вече се отплаща и сме в челото.”

Леклер разказа за битката с Макс

Сайнц записа труден уикенд в Бахрейн, тъй като изоставаше от Леклер, както в тренировките, така и в квалификацията. Карлос участва в битката за полпозишъна, но остана трети, на 0,129 секунди от съотборника си и едва на 6 хилядни от секундата от световния шампион Макс Верстапен.

Верстапен след отпадането в Бахрейн: Това не трябва да се случва

„За мен уикендът беше много труден, няма да лъжа. Нямах темпото да спечеля това състезание, но успях да остана в челото и така взехме двойна победа. Имам да свърша още работа в следващите няколко дни и съм сигурен, че ще сме още по-силни другата неделя”, допълни Карлос, чийто гост на състезанието вчера беше баща му – рали легендата Карлос Сайнц-старши.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти