Страхотни голове върнаха Лестър към победите

Лестър се завърна към победите, след като надделя с 2:1 над Брентфорд на „Кинг Пауър Стейдиъм“ в двубой от 30-ия кръг на Премиър лийг. Тимоти Кастан (20') и Джеймс Мадисън (33') отбелязаха две страхотни попадения през първата част, с които донесоха успеха на „лисиците“ и прекъснаха кратката серия на Брентфорд от две поредни победи в първенството. Йоан Уиса реализира почетното попадение за "пчеличките" пет минути преди края. 

Брендън Роджърс бе направил четири промени в своя състав в сравнение с мача с Рен. Кастан се завърна след дълго отсъствие заради контузия. Союнджу, Мадисън и Менди също стартираха. Кристиан Ериксен пропусна двубоя заради положителен тест за коронавирус. Йенсен започна вместо него. Уиса пък бе предпочетен пред Каньос.

Именно Кастан, който за последно игра срещу Ливърпул в последния мач за 2021 година, откри резултата в 20-ата минута. Белгиецът влезе навътре и със страхотен удар с десния крак от границата наказателното поле прати топката в горния ъгъл. Брентфорд можеше да изравни почти незабавно, но Йенсен стреля право в Шмайхел от много изгодна позиция.

В 33-тата минута Лестър отбеляза втори гол, който отново бе много красив. Този път Мадисън стреля перфектно от пряк свободен удар от 25 метра, като не остави шанс на Рая.

Скоро след почивката Лестър се размина с третия гол, след като Ихеаначо излезе очи в очи с Рая, но прехвърлящият му удар срещна гредата и излезе в аут. Веднага след това Шмайхел направи топ спасяване след удар с глава на Йенсен. Няколко минути по-късно датчанинът изби и удар с глава на Мбеумо. В 85-ата минута Брентфорд все пак върна едно попадение. Уиса получи от Мбеумо и стреля прецизно до дясната греда. До края гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол, но така и не успяха да стигнат да такъв.

Още от Футбол свят

Виж всички