Рекордът на Шумахер, който Верстапен ще подобри с новия си договор

Световният шампион във Формула 1 за 2021 година Макс Верстапен подписа нов, дългосрочен договор с тима на Ред Бул, който ще го задържи в Милтън Кийнс поне до края на сезон 2028, ако не и след това.

При изтичането на договора Верстапен ще е изкарал повече сезони и състезания с един отбор, отколкото настоящият притежател на този рекорд Михаел Шумахер. Германецът защитаваше цветовете на Ферари в продължение на 11 поредни години между 1996 и 2006, в които направи 181 старта.

Официално: Макс Верстапен преподписа с Ред Бул до 2028 година

Верстапен се присъедини към Ред Бул след четвъртия старт от сезон 2016 и дори и този сезон да не се смята, в края на 2028 година ще е прекарал 12 пълни сезона в екипа на „Биковете“. До края на 2021 година Верстапен е направил цели 118 старта с Ред Бул, което при наличието на над 22 състезания на година ще му позволи с лекота да счупи и този рекорд на Пилето.

Верстапен обаче няма да е първият пилот, който ще има шанса да подобри рекордите на Шумахер. Преди него това ще може да стори другият седемкратен шампион Люис Хамилтън.

Сезон 2022 ще бъде десетият за британеца с екипа на Мерцедес, а неговият договор е до края на 2023 година, което означава, че той със сигурност ще има шанса да изравни легендарния германец за брой сезони с един отбор. Бройката стартове ще бъде подобрена още този сезон, тъй като Гран При на Емилия-Романя ще е 182-то състезание за Хамилтън в Мерцедес, ако не се случи нещо чрезвичайно и той не пропусне някое състезание в началото на кампанията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти