Рангник: Следващият месец може да бъде определящ за сезона ни

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник осъзнава, че следващият месец може да се окаже определящ за сезона на „червените дяволи“ и това дали те ще успеят да реализират целите, които им остават. Утре 20-кратните шампиони на Англия приемат Уотфорд, след което влизат в изключително тежка серия, в която предстоят дерби с Манчестър Сити, двубой с Тотнъм, реванш с Атлетико Мадрид и гостуване на Ливърпул.

"Двубоят с Уотфорд е много важен, но такъв е случаят с почти всеки мач. Напълно наясно сме, че трябва да спечелим. Срещите през март могат да се окажат определящи за целия сезон, но ние мислим мач за мач. Първо трябва да се възстановим напълно от този с Атлетико и след това да изиграем двубоя с Уотфорд на най-високото възможно ниво. След това ще имаме една нормална седмица, в която да се подготвим за дербито с Манчестър Сити".

Рангник, който доскоро работеше в Москва за местния Локомотив, бе помолен да коментира и събитията в Украйна, както и решението на УЕФА да премести финала на Шампионската лига от Санкт Петербург в Париж.

„Ситуацията е изключително тъжна. Просто е невероятно, че имаме война в Европа. Решението, което УЕФА взе, бе неизбежно и правилно. Мнението на всички ни е еднакво. Това е човешка катастрофа за всички участващи. В момента, доколкото знам, в Русия и Москва е безопасно. Все още обаче не мога да повярвам на това, което виждам."

Германецът добави, че все още не може да разчита на Единсон Кавани и Скот Мактоминей, които се възстановяват от контузии.

Още от Футбол свят

Виж всички