Аутсайдер си тръгна с трите точки от "Велодром"

Марсилия отново показа липса на постоянство и загуби у дома от Клермон с 0:2. Поражението дойде след хубавите победи над Метц в първенството и Карабах в Лигата на конференциите. Мохамед Байо даде преднина на гостите в 13-ата минута, а в 84-ата Джим Алевина реши всичко с второ попадение във вратата на Пау Лопес.

Марсилци играха много хаотично и бяха изненадани от съперник, който е сред застрашените от изпадане, но в началото на месеца надви като гост и друг от претендентите за място в топ 4 - Ница. Гвинеецът Байо откри след перфектна контра и пас на Аким Зедадка. Марсилия можеше да изравни в 30-ата минута, но удар на Дженгиз Юндер беше блокиран.

През второто полувреме стражът на Клермон Упарин Джоко на няколко пъти спря нападателите на домакините. В 84-ата минута Бартомие центрира от корнер, а Алевина засече топката с глава и затвърди успеха на гостите.

С победата Клермон се отдалечи на 6 точки от зоната на изпадащите, където са Лориен, Троа и Метц. Марсилия остава на второ място, но само с точка повече от третия Ница и на цели 13 зад Пари Сен Жермен.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти