Илиев и Гълъбинов влязоха като резерви при победи на Асколи и Реджина

Българският национал Атанас Илиев влезе като резерва при домакинския успех на неговия Асколи с 3:0 над Алесандрия в двубой от 24-ия кръг на Серия „Б“. Нападателят се появи в игра в 72-ата минута на мястото на Франк Тсаджут, когато „кълвачите“ вече си бяха гарантирали победата с попадения на Дарио Шарич (29’), Софиан Бидауи (54’) и Ерик Ботегин (61’).

Междувременно, друг роден нападател – Андрей Гълъбинов, също влезе като смяна при успеха на неговия Реджина с 2:0 над гостуващия Порденоне. 33-годишният футболист замени Томаш Купиш в 68-ата минута. Само две минути по-рано Жереми Менес откри резултата за „амарантите“, а другият гол беше дело на Джанлука Ди Киара в 86-ата минута.

В друг мач от кръга българският защитник Валентин Антов за 11-и пореден път остана на пейката на Монца при домакинската загуба на тима му с 1:2 от Пиза, който поведе в класирането. „Бианкоросите“ поведоха с ранен гол на Матия Валоти (8’), но претърпяха обрат след попадение на Георге Пушкаш (18’) и автогол на Педро Перейра (65’).

Монца е на петата позиция в таблицата с актив от 41 точки, докато Асколи се изкачи на шестото място с 39 пункта. С третата си поредна победа Реджина се придвижи до 11-ата позиция с 32 точки на сметката си.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти