Черно море разгроми Добруджа в последната си контрола

Черно море записа разгромна победа в последната си контрола от зимната подготовка. “Моряците” надиграха тима на Добруджа с 6:0 на стадион “Тича” във Варна. Неофициален дебют с фланелката на варненци записа последното ново попълнение Юлиус Каспаравичус, който се появи в игра през втората част.

Черно море откри резултата в 13-ата минута. Пабло Гарсия с прецизен пас изведе Матиас Курьор зад гърба на защитата на Добруджа, и нападателят на варненци с обръщането си прати топката в далечния ъгъл за 1:0.

В 21-вата минута много добро разиграване между Сула и Вилела завърши с бомбен удар на последния, но топката премина много близо до страничната греда. Малко след това Курьор можеше да реализира, но изстрелът му мина над вратата. В 28-ата минута Вилела центрира отляво, а Велислав Василев с глава стреля над напречната греда.

В 35-ата минута Матиас Курьор центрира от фаул в наказателното поле, а Живко Атанасов с глава вкара за 2:0. В 40-ата минута Велислав Василев отправи изстрел от около точката на дузпата след разбъркване, но вратарят успя да избие в корнер. Веднага след това Курьор с глава можеше да вкара трети гол, но прати топката встрани от вратата. В 44-ата минута Живко Атанасов с глава направи резултата класически след центриране на Велислав Василев. Като преди да влезе в мрежата, топката се отби в страничната греда.

В 55-ата минута Сула стреля от близо, топката срещна тялото на бранител и попадна във Вилела, който отправи удар, но отново кълбото се отби в бранител. В 60-ата минута Сула покачи на 4:0 с удар от около 25 метра. Малко след като измина час игра Илиан Илиев направи осем смени.

В 66-ата минута Евгений Сердюк бе фаулиран в наказателното поле и самият той реализира отсъдената дузпа за 5:0. В 85-ата минута Павел Георгиев центрира в наказателното поле, където Сердюк с глава направи резултата 6:0. В 88-ата минута изстрел на Васил Панайотов срещна напречната греда.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Пабло Гарсия, Стефан Велев, Сула, Велислав Василев, Родриго Вилела, Матиас Курьор

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти