Пиоли: Победата в дербито ни даде още повече енергия

Треньорът на Милан Стефано Пиоли бе напълно доволен след като тимът му записа убедителна победа с 4:0 над Лацио и се класира за 1/2-финала в Купата на Италия. Наставникът смята, че доброто представяне на "росонерите" е подпомогнато от успеха в дербито с Интер през уикенда (2:1), който е дал още повече енергия на играчите му.

"Възползваме се по най-добрия начин от победата в дербито, която ни даде допълнителна енергия и вяра. Цялата атмосфера в отбора е позитивна и контролирахме мача през всичките 90 минути. Жиру започна сезона добре, но след това имаше проблеми с гърба и глезена, така че се нуждаеше от време, за да си върне формата. Той е силен централен нападател, но смятам, че целият отбор сес прави блестящо тази вечер и трябва да продължим по този начин", заяви Пиоли.

На 1/2-финала за Милан предстои нов сблъсък с вечния съперник Интер.

"Тези мачове винаги са по-специални, но и много стимулиращи. Купата на Италия е турнир, който и двата отбора искат да спечелят. Затова ще дадем най-доброто от себе си срещу съперник, който знаем, че е много силен", добави наставникът.

Сега той иска тимът му да продължи с добрите игри и срещу Сампдория през уикенда.

"Започнахме седмицата добре, сега трябва да я завършим по същия начин. Трябва да сме фокусирани, защото ни предстои труден мач със Сампдория. Този отбор се връща на верния път при Марко Джампаоло и се вижда подобрение в представянето му. Нашата цел е да се представим по-добре от миналия сезон. В момента имаме 52 точки, колкото и тогава, така че имаме шанс да се подобрим. Няма как да контролираме резултатите на останалите отбори, но трябва да продължим да подобряваме собствената си игра", завърши специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички