Григор срещу неудобен за него противник във втория кръг в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу французина Беноа Пер във втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

По-рано днес 30-годишният Димитров, който миналата година достигна до четвъртфиналите на турнира от Големия шлем в Мелбърн, стартира с победа срещу чешкия квалификант Иржи Лехецка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 за 2:48 часа.

Григор Димитров загуби сет, но започна успешно Australian Open

Беноа Пер се нуждаеше от пет сета, за да отстрани на бразилеца Тиаго Монтейро с 6:4, 3:6, 7:5, 2:6, 7:5 за 3:40 часа.

В петия сет французинът направи пробив в 12-ия гейм и затвори двубоя с втория си мачбол.

32-годишният Пер в момента е 56-и в световната ранглиста на АТР, но е достигал до №18 през ноември 2016 година. Той има две победи в три мача срещу Димитров в АТР тура, както и още един успех на ниво "Фючърс" турнири през далечната 2008 година. За последно двамата играха един срещу друг през 2015-а в Токио, когато Пер спечели с 6:4, 3:6, 6:1.

В навечерието на Нова година Беноа Пер даде положителен тест за КОВИД-19 след пристигането си в Австралия и стана първият в тура, който се заразява с вируса за втори път. Това пообърка подготовката му за първия за годината турнир от Големия шлем, тъй като той трябваше да откаже участие на Summer Set в Мелбърн.

"Здравейте, казвам се Беноа Пер и съм COVID позитивен за 250-ти път. Честно казано, наистина ми писна от всичките ти глупости, COVID. Как се чувствам ли? Имам само хрема, но след всички тези карантини, местенето от стая в стая, като през цялото това време съм съвсем сам на другия край на света, не съм много добре в психологическо отношение", сподели тогава в типичния си стил брадатият французин в “Туитър”.

Още от Тенис

Виж всички