Индзаги: В Лацио станах мъж, няма как това да е нормален мач за мен

Наставникът на Интер Симоне Индзаги коментира победата на шампионите с 2:1 срещу бившия тим на специалиста Лацио в Милано в мач от Серия "А" в неделя вечерта. "Разбира се, искахме да започнем 2022 година с победа. Не беше лесно срещу един качествен, добре организиран отбор, който бе на висота във физическо отношение, въпреки мача си в четвъртък. Ако погледнем статистиката, победата на Интер е заслужена и съм доволен. В сряда ни предстои много важен мач на нашия стадион (срещу Ювентус за Суперкупата на Италия - б.р.) и това бе най-добрият начин, по който да се подготвим", сподели братът на Филипо Индзаги.

Наставникът на "нерадзурите", който пое тима през лятото, коментира и изказвания на колегите си Макс Алегри и Стефано Пиоли, че съдбата на Скудетото е в ръцете на Интер. "На 22 октомври, когато бяхме на 7 точки от върха, никой не говореше така. Сега, след 8 поредни победи, е разбираемо хората да го казват. Това само може да ни даде още по-голяма мотивация да се стремим към още подобрения в играта ни", каза Индзаги, чийто отбор е на върха в класирането с точка повече и мач по-малко от втория Милан.

Неочаквани герои върнаха Интер на върха след победа над Лацио

Симоне Индзаги има 20 години зад гърба си в Лацио като футболист и треньор. Той остана спокоен след победата вчера и призна, че това не е бил "нормален мач" за него. "Всички знаят какво означава Лацио за мен. Прекарах там по-голямата част от живота ми и станах мъж в този клуб, така че това никога не би могъл да бъде нормален мач. Казвайки това, все пак сега съм в Интер и това е победа, която исках с всичките ми сили", допълни Индзаги.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти