Разглеждат жалбата на Джокович, той остава в Мелбърн до решение

В 9 часа българско време (18 часа австралийско) федералният съд в Мелбърн започна разглеждането на жалбата на Новак Джокович по отношение на отказаната му виза.

Шансовете решението да бъде променено и световният №1 да бъде допуснат в Австралия изглеждат минимални, но неговите адвокати са впрегнали всички усилия.

По всичко изглежда, че Джокович ще прекара поне още една вечер в Мелбърн. В момента той е в „Парк хотел“, който е предвиден за поставени под карантина лица. Сърбинът е готов да изчака решението на властите като дори е попитал дали към хотела има корт, на който може да тренира.

Антъни Кели е съдията, назначен по казуса. Той е получил и информация от „Тенис Австралия“ кой е крайният срок за решение преди жребия за Australian Open. Адвокат на 20-кратния шампион от Големия шлем е Ник Ууд. Единият вариант е бързо решение, което да дойде най-късно утре. Другият вариант е то да бъде взето в понеделник като дотогава Джокович да остане във въпросния хотел, който приютява голям брой бежанци.

Междувременно пред хотела се събра голяма група негови привърженици.

Tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти