Гасли: Битките с Ферари и Макларън ми предложиха различно вълнение

Звездата на тима на Алфа Таури във Формула 1 Пиер Гасли призна, че е изпитал „различно вълнение“ по време на битките си с Ферари и Макларън, което е направило неговият сезон 2021 по-приятен.

За французина изминалата кампания бе най-успешната му във Формула 1, въпреки че през 2020 той записа неочаквана победа в Гран При на Италия. През 2021 обаче Гасли регистрира своя най-голям точков актив със 110 пункта, което му помогна да завърши на деветото място при конструкторите. 

Алфа Таури: Алпин изкара голям късмет

Той бе на път едва ли не сам да донесе петата позиция при конструкторите на Алфа Таури, но силните резултати на Алпин в края на сезона му попречиха. Самият Гасли призна, че разликата от едва 13 точки е била „неприятна“, но в същото време той е останал доволен от представянето на своя екип.

Гасли е един от топ пилотите във Формула 1

То му позволи неколкократно да се бори с пилотите на Макларън и Ферари, като дори в състезанията в Мексико и Нидерландия той завърши необезпокояван пред тях, въпреки наглед по-слабата си кола.

Пиер Гасли определи 4-о си място в Мексико като „малка победа“

„Невероятно е какво постигнахме като отбор, особено на фона на представянията ни в последните години. Аз съм наистина горд с момчетата и също така обнадежден за следващия сезон, защото те показа през тази година, че могат да се представят на много високо ниво.

„Бих казал, че се насладих на всичките 22 състезания. Беше приятно да знам, че ще мога да се боря за точки още от началото на състезателния уикенд. Да знаеш, че ще се бориш в Ферари и Макларън, това бе просто едно различно вълнение. Цялата година ми хареса и се надявам и догодина да е така“, заяви Гасли.

Пиер Гасли е стигнал до подиума в Баку, въпреки проблем в двигателя

В хода на сезон 2021 французинът успя да се качи веднъж на почетната стълбичка, като това се случи в Гран При на Азербайджан, когато той финишира трети зад победителя Серхио Перес и Себастиан Фетел. В същото време неговият съотборник Юки Цунода записа само едно четвърто място в последния старт за изпълнения с инциденти дебютен сезон на младия японец.

Цунода: Преди да се преместя в Италия бяха голям мързеливец

В него Цунода успя да събере едва 32 точки, което беше и една от причините Алфа Таури да завърши зад Алпин в крайното класиране при конструкторите.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти