Цунода: Преди да се преместя в Италия бяха голям мързеливец

Младият японец Юки Цунода бе един от тримата новобранци на стартовата решетка във Формула 1 в началото на сезона 2021 заедно с Мик Шумахери Никита Мазепин.

Докато от дуото на Хаас не се очакваше нищо значимо в хода на кампанията, заради решението на тима да се фокусира изцяло върху новите за 2022 година правила и да не развива VF-21, то надеждите към Цунода бяха по-големи. Пилотът на Алфа Таури засили допълнително очакванията към себе си с представянето си в предсезонните тестове и в Гран При на Бахрейн, но след това бе ударен от реалността наречена „Формула 1“.

След няколко трудни и изпълнени с инциденти месеца младият японец взе решението да се премести от Милтън Кинийнс във Фаенца, за да е по-близо до своя екип. Според него именно това му е помогнало във втората половина на сезона, в която той започна да изчиства грешките. Една от причините за това е била и по-добрата му подготовка за всеки състезателен уикенд, тъй като японецът сам се определи като „мързеливец“ преди да се премести в Италия.

„Преместването ми помогна за подготовката. Преди това бях просто мързелив. След всяка тренировка аз се прибирах, включвах плейстейшъна и играх до края на деня, просто се наслаждавах на свободното си време. Точно това и беше причината в началото на уикендите да действам прибързано. Винаги започвах подготовката си късно и това си каза думата.

Юки Цунода с нов подход към по-добро представяне

„Аз бях новобранец и определено има нужда от повече подготовка спрямо по-опитните пилоти. Имаше и други неща, които подобрих след преместването си в Италия. Беше ми по-лесно след всяко състезание да посетя фабриката и да анализираме представянето ми и какви проблеми сме имали“, каза Цунода.

Той ще остане в състава на Алфа Таури и през 2022 година, въпреки много си грешки и катастрофи през сезон 2021.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти