Артета готов да даде повече игрови минути на Нкетия

Добрата форма на нападателя на Арсенал Еди Нкетия означава, че той заслужава да участва по-редовно по време на натоварения празничен график на Висшата лига, заяви мениджърът Микел Артета, още повече при неяснотата около бъдещето на Пиер-Емерик Обамеянг. С хеттрик на Нкетия Арсенал победи с 5:1 Съндърланд на 1/4-финалите в турнира за Купата на лигата. Обамеянг не попадна в групата за трети пореден мач във всички състезания, след като беше лишен от капитанската лента заради дисциплинарно нарушение.

"По начина, по който тренира и се представя Нкетия, той заслужава повече минути, независимо какво се случва с Обамеянг, а и с всеки друг играч", обясни Артета.

Договорът на Нкетия в Арсенал изтича през юни и испанецът каза, че лондонският клуб "се опитва много усилено" да го накара да удължи контракта си с клуба. "Договорът изтича скоро и ние не можем да контролираме това. Истинското му намерение е той да играе редовно футбол и това е в основата на всяко решение, което ще вземе. Но той очевидно е играч, който искаме да запазим и ще продължим да правим всичко възможно, за да го задържим", допълни Артета.

Мениджърът запази мълчание по повод евентуалното завръщане на Обамеянг. "Ще мислим мач за мач и ще решаваме състава, когато се приближим до мача. Във времето показахме, че в този клуб всеки може да прави грешки. Не става въпрос за това", каза Артета, когато бе попитан дали Обамеянг се е извинил.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти