Деветкратният шампион Себастиен Льоб се завръща във WRC

Носителят на девет титли от Световния рали шампионат (WRC) Себастиен Льоб ще направи своето завръщане в шампионата с отбора на M-Sport Ford през 2022 година.

За момента легендарният французин е потвърдил участието си единствено в откриващото сезона Рали Монте Карло. В Княжеството Льоб ще възобнови враждата си със своя сънародник и съименник Себастиен Ожие, който също ще застане на старт в първото в историята на WRC рали с хибридни автомобили.

Действащият шампион прекрати своята актива WRC кариера в края на 2021 година, но ще участва в поне пет ралита с Toyota през 2022. Льоб от своя страна не е участвал в пълна кампания във WRC от 2012 насам, когато спечели и своята рекордна, девета титла.

Себастиен Ожие потвърди участието си в Рали Монте Карло през 2022

В Монте Карло Льоб ще бъде част от четворната атака на M-Sport за победа в Княжеството. Освен него зад волана на Puma Rally1 ще застанат още Крейг Брийн, Гъс Грийнсмит и Адриен Формо. Новигатор на легендарният французин ще бъде Исабел Галмиш, която ще замени прекратилия своята кариера дългогодишен навигатор на Льоб Даниел Елена.

Рали Монте Карло ще се проведе между 21 и 23 януари, а в началото на месеца Льоб ще вземе участие и в Рали Дакар в Саудитска Арабия.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти