Барселона ухажва Федерико Бернардески

Барселона има интерес към крилото на Ювентус Федерико Бернардески. Каталунците дори вече са започнали да работят по евентуален негов трансфер, като Матеу Алемани е имал среща с агента на футболиста Федерико Пасторело в Торино през миналата седмица, за да обсъдят възможността за осъществяване на подобна сделка.

Договорът на 27-годишния футболист изтича през лятото и за момента той още не може да се разбере с шефовете на Юве за неговото удължаване. Причината е, че от клуба го карат да намали заплатата си, но той не е склонен на подобно нещо. Желанието на Бернардески е да остане в Торино, но ако скоро не успее да се разбере с шефовете, може и да промени решението си.

От Барса смятат да се възползват именно от това и да убедят Бернардески да подпише предварителен договор през януари, след което да премине на "Камп Ноу" след края на сезона без трансферна сума. Каталунците не разполагат с особено голям бюджет, затова ще продължат да залагат на свободни агенти, а италианският национал е достатъчно качествен футболист, който може да бъде от полза.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти