Ралф Рангник инсталира часовник за обратно броене на базата на Манчестър Юнайтед

Бъдещият мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник има намерение да инсталира часовник за обратно броене, който отчетливо да отброява секундите и да се чува от играчите при тренировките им на изключително интензивната контрапреса, която се практикува от германецът. Това съобщават на днешните си страници няколко от изданията на Острова. Очакванията са, че с пристигането си на “Олд Трафорд” Рангник ще революционаризира тренировъчния процес в клуба и да наложи много по-офанзивен стил на игра, с който е известен в Бундеслигата.

Падна и последната пречка пред назначаването на Рангник начело на Ман Юнайтед

Според самият Рангник поставянето на такъв часовник ще помогне на футболистите по-бързо и отчетливо да разберат интензитета на тренировките и философията на контрапресата, която той ще иска да наложи. Самият стил се описва като много интензивна преса след загубване на топката максимално високо по терена и бързо прегрупиране, така че да бъдат прекъсанти повечето възможности за пас в предни позиции от страна на противника. Начин на игра, който е изключително популярен най-вече в изпълнение на тимовете на Юрген Клоп.

Германският треньор ще има очаквания неговият тим да успява да отнема топката в първите осем секунди след нейната загуба и нови десет, за да построи атака, която да доведе до удар по посока на вратата. Очакванията са Ралф Рангник да бъде назначен официално този уикенд, а първият му мач начело на Манчестър Юнайтед да е срещу Арсенал следващата седмица.

Още от Футбол свят

Виж всички