Фетел и Шумахер ще участват заедно в "Състезанието на шампионите"

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел и Мик Шумахер потвърдиха участието си в „Състезанието на шампионите“, което ще се проведе в Швеция през февруари следващата година.

Двамата германици ще участват заедно и в Купата на нациите, в която Фетел има цели седем победи, като в шест от тях той си партнира с легендарния баща на Мик – Михаел в периода 2007-2012. В своя седми триумф в Маями през 2017 Фетел на практика кара сам, след като партньорът му Паскал Верлайн се контузи по време на индивидуалното състезание предишния ден.

За Шумахер това ще е второ участие в надпреварата, в която той дебютира през 2019 в Мексико. Тогава той и Фетел завършиха втори в Купата на нациите, след като на финала загубиха от Скандинавския дует на Йохан Кристоферсон и Том Кристенсен. 

Фетел има и един триумф в индивидуалното състезание, в което той бе над всички на олимпийския стадион в Лондон през 2015 година.

„С нетърпение чакам завръщането ми в „Състезанието на шампионите“ и новият шанс да представлявам Германия заедно с Мик. В Мексико останахме втори в Купата на нациите и целта ни ще е да се представим по-добре в Швеция“, коментира звездата на Астън Мартин.

"Състезанието на шампионите" ще се проведе на лед през 2022 година

„Състезанието на шампионите“ ще се проведе на 5 и 6 февруари 2021, като този път то няма да бъде базирано на стадион. Вместо това пилотите ще се състезават по отворено и високоскоростно трасе на сняг и лед по замръзналото Балтийско море в близост до Северната полярна окръжност в крайбрежния град Пите Хавсбад.

Според Фетел тази промяна ще направи задачата за него и Шумахер изключително сложна, тъй като ще даде огромно предимство на състезателите от по-северните страни.

Фетел: Ще ми липсва подкрепата на Шумахер в "Състезанието на шампионите"

„Конкуренцията ще бъде силна, особено от състезатели от Скандинавието, които имат много по-голям опит на сняг и лед“, заяви германецът.

„Да представлявам Германия заедно със Себастиан със сигурност ще е забавно. Естествено целта ни ще е да спечелим нов трофей. С нетърпение чакам да се запозная с другите пилоти и да прекарам време с тях в уикенда на „Състезанието на шампионите“. Снегът и ледът обещават да направят събитието много специално и съм повече от сигурен, че пилотите ще си прекарат страхотно в Швеция“, бе коментарът на Шумахер.

Сред вече потвърдените пилоти за участие личат имената на Мика Хакинен, Валтери Ботас, Себастиен Льоб, Матиас Екстрьом, Петер и Оливър Солберг, Джими Джонсън и Травис Пастрана.

Още от Моторни спортове

Виж всички