Фетел и Шумахер ще участват заедно в "Състезанието на шампионите"

Фетел и Шумахер ще участват заедно в "Състезанието на шампионите"

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел и Мик Шумахер потвърдиха участието си в „Състезанието на шампионите“, което ще се проведе в Швеция през февруари следващата година.

Двамата германици ще участват заедно и в Купата на нациите, в която Фетел има цели седем победи, като в шест от тях той си партнира с легендарния баща на Мик – Михаел в периода 2007-2012. В своя седми триумф в Маями през 2017 Фетел на практика кара сам, след като партньорът му Паскал Верлайн се контузи по време на индивидуалното състезание предишния ден.

Себастиан Фетел, Михаел Шумахер

За Шумахер това ще е второ участие в надпреварата, в която той дебютира през 2019 в Мексико. Тогава той и Фетел завършиха втори в Купата на нациите, след като на финала загубиха от Скандинавския дует на Йохан Кристоферсон и Том Кристенсен. 

Фетел има и един триумф в индивидуалното състезание, в което той бе над всички на олимпийския стадион в Лондон през 2015 година.

„С нетърпение чакам завръщането ми в „Състезанието на шампионите“ и новият шанс да представлявам Германия заедно с Мик. В Мексико останахме втори в Купата на нациите и целта ни ще е да се представим по-добре в Швеция“, коментира звездата на Астън Мартин.

"Състезанието на шампионите" ще се проведе на лед през 2022 година
"Състезанието на шампионите" ще се проведе на лед през 2022 година

„Състезанието на шампионите“ ще се проведе на 5 и 6 февруари 2021, като този път то няма да бъде базирано на стадион. Вместо това пилотите ще се състезават по отворено и високоскоростно трасе на сняг и лед по замръзналото Балтийско море в близост до Северната полярна окръжност в крайбрежния град Пите Хавсбад.

Според Фетел тази промяна ще направи задачата за него и Шумахер изключително сложна, тъй като ще даде огромно предимство на състезателите от по-северните страни.

Фетел: Ще ми липсва подкрепата на Шумахер в "Състезанието на шампионите"
Фетел: Ще ми липсва подкрепата на Шумахер в "Състезанието на шампионите"

„Конкуренцията ще бъде силна, особено от състезатели от Скандинавието, които имат много по-голям опит на сняг и лед“, заяви германецът.

„Да представлявам Германия заедно със Себастиан със сигурност ще е забавно. Естествено целта ни ще е да спечелим нов трофей. С нетърпение чакам да се запозная с другите пилоти и да прекарам време с тях в уикенда на „Състезанието на шампионите“. Снегът и ледът обещават да направят събитието много специално и съм повече от сигурен, че пилотите ще си прекарат страхотно в Швеция“, бе коментарът на Шумахер.

Себастиан Фетел, Мик Шумахер

Сред вече потвърдените пилоти за участие личат имената на Мика Хакинен, Валтери Ботас, Себастиен Льоб, Матиас Екстрьом, Петер и Оливър Солберг, Джими Джонсън и Травис Пастрана.

Още от Моторни спортове

Виж всички