Джерард: Искам да отидем на "Анфийлд" и да спечелим

Новият мениджър на Астън Вила Стивън Джерард даде първото си пространно интервю в новата си роля. Той заяви, че това е била прекалено голяма възможност, за да я отхвърли. Също така бившият халф бе категоричен, че ще направи най-доброто от себе си, за да се изолира от шума, който го очаква при гостуването на бирмингамци на “Анфийлд” следващия месец.

“Астън Вила е иконичен клуб. Наясно съм с това, още когато бях извън клуба, а сега съм ентусиазиран, че ще бъда част от всичко и ще започна да изграждам тази връзка. Харесвам предизвикателствата и рисковете. Този клуб ми подхожда, защото познавам феновете, те са много отдадени и ще упражяват натиск да побеждаваме. Това е нещо, с което живея откакто бях на 17”, заяви бившият капитан на Ливърпул.

След това той говори за начина, по който се е стигнало до напускането на Рейнджърс, за да поеме Астън Вила.

“Първият път, когато чух за интереса на Астън Вила, бе сряда. Получих обаждане от моя агент и когато затворих, вече исках всичко да се случи, защото това бе прекалено голяма възможност. От там нататък всичко стана много бързо. Поздравления за Астън Вила скоростта, с която успяха да завършат сделката. Не само за мен, но и за щаба, с който идвам.Също така трябва да благодаря на Рейнджърс за професионалния начин, по който се отнесоха. Всичко стана ужасно бързо, но ако си в такава ситуация, определено не искаш да се проточва”, обясни бившият вече наставник на шотландския шампион.

Той ще направи своя дебют начело Астън Вила срещу Бирмингам в събота, а на 11 декември ще трябва да гостува на “Анфийлд” и да се изправи срещу Ливърпул.

“Не мисля, че аз, или който и да било друг, е в състояние да контролира шума. За мен това не е толкова важно, а възможността да отидем на “Анфийлд” и да спечелим. Това трябва да е настройката, с която трябва да влизаме във всяка среща. Искам да печеля всяка среща, в която участвам, а сега целият ми фокус ще бъде насочен към Астън Вила. Това, което мога да гарантирам на феновете, на играчите на всички в клуба е, че когато се заема с нещо, съм отдаден на 100%”, обясни наставникът.

В заключение той коментира шотландската Премиър лийг и направи сравнение с нивото в Англия, признавайки разликата между двете първенства. Въпреки това вече бившият наставник на Рейнджърс бе категоричен, че е научил много във времето си в Шотландия.

“С цялото ми уважение, но двете първенства са много различни по отношение на класата, но аз научих много за тези три години и половина. Живях под натиск да печеля. Имаше много работа по изграждането на тима и мога да си тръгна с високо вдигната глава. Отивайки в друга лига е нещо, към което трябва да се адаптираме. Играл съм много години в Премиър лийг и имам опитна група от треньори, които са моята опора. Ще работя и с хората, които са вече във Вила, така че очаквам да издържим връзка”, заяви новият наставник на бирмингамци.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти