Италианските стадиони няма скоро да приемат фенове на 100%

Феновете в Италия ще трябва да почакат още известно време преди да получат разрешение да запълват стадионите на 100%, съобщават местните медии. 

Имаше надежди, че това може да стане с началото на декември, но тази възможност бе отхвърлена за момента от министерството на здравеопазването, след като в цяла Европа се наблюдава ръст на положителните случаи на COVID-19. В момента съораженията са отворени на 75%, но само за хора със зелен сертификат, който се издава след ваксиниране, преболедуване в последните 6 месеца или отрицателен тест до 48 часа преди събитието. 

“Нямаме планове да отваряме стадионите на 100% от капацитета им. Моята препоръка е, особено сега в сезона, в който вируса се разпространява повече, да се носят маски колкото е възможно повече, защото те са наистина ефикасно средство срещу неговото разпространяване. Ситуацията в следващите няколко седмици ще е коварна”, заяви министърът Роберто Сперанца. 

Италианската федерация опита да получи специално изключение за срещата с Швейцария, която да се играе пред пълен капацитет на “Олимпико” в петък, но такова бе отказано. Двубоя завърши 1:1, а тимът на Роберто Манчини е водач в групата на България с равни точки с Швейцария, но и два гола преднина. Тази вечер те гостуват на Северна Ирландия в последен мач от квалификациите.

Още от Футбол свят

Виж всички