Уелс лети към баражите след разгромна победа (видео)

Уелс продължава да мечтае за Световното първенство в Катар догодина. В мач от квалификационна Група "Е" Гарет Бейл и компания разгромиха в Кардиф с 5:1 Беларус. Така Уелс събра 14 точки и е на второ място в класирането в групата, която бе спечелена от Белгия (с 19). Третият Чехия също все още има шанс да заеме втората позиция, даваща право за участие в баражите за класиране на шампионата на планетата. Чехите са с 11 точки, по-лоша голова разлика и по-лош баланс в преките двубои с Уелс, но в последните две срещи всичко може да се случи. В тях Уелс приема Белгия, а Чехия е домакин на Естония. Беларус приключва битката с 3 точки на последното пето място.

Тази вечер уелсците контролираха развоя на мача с Беларус от начало докрай, като още в 3-ата минута Аарън Рамзи даде аванс на тима в резултата. Домакините изпълниха ъглов удар, след който топката се задържа пред вратата на гостуващия тим. В крайна сметка футболист на Уелс стреля от дъгата на наказателното поле, стражът Сергей Черник изби, но по много удобен начин за дебнещия наблизо Рамзи и халфът на Ювентус реализира едно от най-лесните попадения в кариерата си.

В 20-ата минута десният бек на Ливърпул Нико Уилямс бе точен за 2:0. Той навлезе в зона около ъгъла на наказателното поле и стреля, а стражът Черник реагира доста неубедително и допусна топката да влезе във вратата му.

През втората част уелсците продължиха да вкарват голове. В 50-ата минута Рамзи направи резултата 3:0 от дузпа, отсъдена за нелепа игра с ръка на Руслан Юденков. В 77-ата минута Бен Дейвис изпрати топката във вратата на неубедителния за пореден път тази вечер Черник с глава след центриране от ъглов удар.

Три минути преди края Артьом Концевой с красив изстрел извън наказателното поле реализира попадението на утехата за Беларус, а 2 минути по-късно Конър Робъртс оформи крайния резултат, като сякаш на шега отклони топката във вратата след центриране от фал.

Мачът ще се започни и с юбилейното постижение на голямата звезда на Уелс Гарет Бейл, който записа днес своя двубой №100 с националната фланелка. С 6 повече е Крис Гънтър, който тази вечер остана през цялото време на скамейката на резервите. Бейл, който доскоро се възстановяваше от контузия, игра само през първото полувреме тази вечер.

Още от Футбол свят

Виж всички