Себастиен Ожие потвърди участието си в Рали Монте Карло през 2022

Седемкратният първенец в Световния рали шампионат Себастиен Ожие потвърди, че ще участва в Рали Монте Карло през януари следващата година.

По-рано тази година французинът обяви, че ще прекрати своята кариера във WRC, но ще продължи да кара в шампионата с частична програма с тима на Toyota. Той обаче не разкри, в кои ралита точно ще се включи, но се смяташе, че участието му в Княжеството на практика е сигурно. Французинът е рекордьора по брой успехи в Рали Монте Карло, след като по-рано тази година той записа своята осма победа в надпреварата.

Историческа 8-ма победа за Ожие в Рали Монте Карло

„Определено отборът може да разчита на мен за Монте Карло, това е нещо, което мога да кажа за следващата година. Все още има да уточним детайлите по останалата част от сезона и хубавото е, че тимът не ме притиска“, заяви Ожие.

През 2021 той ще споделя своя Yaris с Есапека Лапи, който ще го пилотира в ралита, в които седемкратния първенец не участва.

Седемкратният световен шампион Себастиен Ожие се оттегля от WRC

„Имаме Есапека и отборът знае, че разполага с добра, не искам да казвам резервна опция, защото съм сигурен, че той може да се представи много добре“, добави Ожие.

През 2021 той преследва своята осма титла, като авансът му пред неговия съотборник Елфин Евънс е 17 точки преди Рали Монца, което ще сложи край на кампанията през следващата седмица.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти