Гасперини: Трябва да сме горди, надиграхме Манчестър Юнайтед и в двата мача

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини заяви, че отборът му може само да се гордее с показаното в мача срещу Манчестър Юнайтед. Срещата завърши 2:2, а “бергамаските” изпуснаха победата в добавеното време, когато Кристиано Роналдо спаси гостите с красиво попадение. 

“Беше фантастична вечер. Е, щеше да е хубаво ако го нямаше това магическо изпълнение на Роналдо. Бяхме толкова близо до победата. Горди сме. Може би сега има 80% радост и 20% съжаление, защото винаги е разочароващо да допуснеш гол в добавеното време. Ако бяхме спечелили, щяхме да имаме доста по-големи шансове за класиране на осминафиналите. И сега е възможно да продължим напред, при това да зависим само от собствените си резултати”, каза Гасперини. 

“Знаехме, че такива мачове се играят до 95-ата минута. Получихме гол и в самия край на първото полувреме, което също беше важно. Факт е, че направихме грешки, но това означава, че има какво да подобряваме. Ще го повторя още веднъж: можем да се гордеем с играта си срещу един от отборите с най-големи ресурси в света”, подчерта треньорът на Аталанта

“Ако бяхме вкарали трети гол, всичко щеше да приключи. Същото беше и в Манчестър. Търсехме именно това - да вкараме още един гол, който да ни успокои. Съперникът не създаде почти никакви положения. Юнайтед е отбор, който е известен с обратите си, така че това се е случвало и на много други преди нас”, добави Гасперини.

Още от Футбол свят

Виж всички