Двама футболисти на Брага под въпрос за мача с Лудогорец

27-годишният бразилец Лукас Пиазон и неговият сънародник от защитата Витор Тормена са с проблеми за отбора на Брага преди мача в четвъртък срещу Лудогорец. Двамата не играха снощи срещу Портимонензе, няма да бъдат на разположение и за срещата с българите в Лига Европа, пише изданието maisfutebol.pt.

Високият 192 сантиметра Тормена има 7 мача до момента за Брага, а за последно е играл в мача с Жил Висенте на 25-и миналия месец. Пиазон, който в първата среща в Разград влезе в последния половин час, все още не е отбелязал гол в мачовете във всички турнири през този сезон.

Брага ще се опита да спечели мача с Лудогорец в четвъртък, за да може да си гарантира продължаване в Лига Европа. Португалският отбор предпочита да остане в този турнир и да не влиза в Лигата на Конференциите като трети, защото това ще натовари календара със същия брой мачове, но самите тези мачове ще донесат по-ниски приходи. Така че спортният резултат на терена е пряко свързан с икономическия резултат.

"Беше добра победа. Победа, която показа много от талантите на играчите. Всички работиха много добре и напълно заслужиха тази победа. Добавете към факта, че изкарахме пет мача без да допуснем гол, което е добре, заяви старши треньорът на Брага Карлос Карвалял. Два гола за победата снощи се разписа Галено, който подаде и за третото попадение на Марио Гонзалес в добавеното време.

"Има работа за вършене, неща за подобряване. Нещата винаги трябва да се подобряват. Като екип постигаме напредък. Това, че побеждаваме, не означава, че нямаме простор за корекции".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти