Наполи иска специални записи от последните два мача на Ювентус

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис беше посъветван да изиска веднага аудиозаписите от комуникацията между екипа на ВАР и съдиите в последните два мача на Ювентус в Калчото - срещу Рома и Интер

Босът на клуба от Неапол е ядосан на реферите и техните колеги в стаичката с мониторите заради случилото се в последния кръг на Серия “А”. Тогава Наполи завърши 0:0 с Рома, а по същото време Юве направи 1:1 с Интер. Де Лаурентис е гневен, че спорна ситуация за евентуална дузпа в полза на неговия отбор изобщо не беше разгледана от системата, а по същото време ключова намеса на ВАР доведе до отсъждането на наказателен удар в полза на торинци в Милано, от който те изравниха.

Според “Кориере дело спорт” адвокат Ерик Грималди е препоръчал на президента на неаполитанци бързо да поиска записите, за да не повтори ситуацията от пролетта на 2018 година, когато имаше нов подобен казус. Тогава Наполи и Юве се бореха за титлата, като в един и същ кръг “бианконерите” надвиха Интер като гости, а претендентът отстъпи на Фиорентина. В дербито с “нерадзурите” халфът на Ювентус Миралем Пянич се размина с втори жълт картон, който, според съперниците, е бил задължителен. Когато после Де Лаурентис поиска записите от разговора на съдиите, се оказа, че той бил изчезнал.

Още от Футбол свят

Виж всички