Индзаги: Дербито с Ювентус е много важно отвъд точките

Наставникът на Интер Симоне Индзаги подчерта важността на утрешното дерби с Ювентус. Той също така говори за предходните мачове на своя отбор и прогреса на “нерадзурите” през този сезон.

“Първенството е в своето начало. Това е много важен мач между два много конкурентоспособни отбора. Ние сме наясно с това и ще имаме феновете ни на наша страна. Трябва да изиграем страхотен мач. Щом треньор като Алегри, когото аз уважавам толкова много, казва, че сме фаворити за титлата, това е приятно. Мога да кажа същото за Наполи, Милан и други отбори. Искаме да играем важна роля и ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си. Това е много важен мач отвъд точките. След двубоя в Рим доста си говорихме с играчите и решихме да продължим да играе, ако някой от съперниковите играчи лежи на терена. Съдията ще реши дали да спре играта, или не. Лацио са организирани и с много бързи футболисти, утре ще имаме нов шанс да реагираме.

Алегри преди дербито: Интер е фаворит, но не може да ни “убие”

Разбира се, че Ювентус са нашият исторически враг. Трябва да се справим добре, за да направим мача наш. Те възстановиха всичките си играчи, имат отлични резултати и се налага да им отделим голямо внимание. Винаги сме държали позициите си и загубихме само два мача през сезона, въпреки че в тях играхме добре и заслужавахме различен резултат. В Генуа продължихме да атакуваме дори и с човек по-малко. Прогресът ни е добър, намалихме темпото за момент, но имаме самосъзнание и показваме отличен футбол. Ще се опитаме да се подобряваме и да заприличваме все повече и повече на отбор. Направихме си мача срещу Шериф лесен, а това е тим, който победи Реал Мадрид и Шахтьор Донецк. Работихме и за утрешния мач, защото знаем каква е силата на опонента ни.

Ювентус имат футболисти, които могат да нанасят щети като Алваро Мората и Пауло Дибала. Те тъкмо се възстановиха. Фокусирани сме върху нашата сигурност, знаейки, че ще са необходими много работа, агресия и решителност. В Шампионската лига Артуро Видал изигра мача, който исках от него, както Роберто Галярдини направи срещу Лацио. Хакан Чалханоолу и Стефано Сенси също се завръщат. Хоакин Корея липсва, като ще се опитаме да го възстановим за двубоя с Емполи. В Рим Туку все още не беше на разположение, а през последните четири дни той тренира индивидуално. Иван Перишич е чудесен ресурс за нас. В Рим го помолих за повече саможертви в ролята му на лидер и той даде най-доброто от себе си”, коментира Индзаги на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти