Тухел разкри кой ще замени Лукаку на върха на атаката на Челси

Мениджърът на Челси Томас Тухел разкри, че най-вероятно ще използва Кай Хавертц в ролята на централен нападател в отсъствието на контузените Ромелу Лукаку и Тимо Вернер. Германецът не се нае с прогноза колко време ще са извън игра двамата, но заяви, че със сигурност няма да може да ги използва в следващите два мача. По-рано днес се появиха спекулации, че Лукаку ще има нужда от около месец, за да се възстанови от травмата в глезена, която получи в двубоя с Малмьо през седмицата.

„Няма някакви големи новини за Ромелу и Тимо. Мога да кажа, че със сигурност пропускат утрешния мач, както и този със Саутхамптън. След това ще видим къде се намират. Няма смисъл да спекулираме колко време ще отсъстват.

В отсъствието на Ромелу можем да използваме Кай като №9. За мен това няма да е точно „фалшива деветка“, защото той е много силен, когато играе на линията на защитата на съперника или зад нея, влизайки в наказателното поле. Той го показа и срещу Малмьо. Предстоящият мач ще бъде по-различен, тъй като Лукаку няма да е на терена, но ни искаме същата мощ, да атакуваме със същия брой хора и да имаме същите пространства“, заяви Тухел.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти