Ирбис започва защитата на титлата срещу Славия

Шампионът на България по хокей на лед Ирбис стартира защитата на титлата си срещу Славия днес. Мачът е от 20:30 часа, ще се играе в Зимния дворец в София и ще се излъчва пряко по B1B Box.

„За нас това е първи мач този сезон и сме планирали някои промени в състава – заяви президентът на Ирбис Станислав Мухачов. – Титулярният ни вратар Димитър Димитров ще е резерва, а на мястото му дебют срещу бившия си отбор ще направи Теодор Асенов.

„Новите играчи при нас са Калоян Джордж, Калоян Денков, Артьом Прилепин, както и Явор Томов и Антон Митев, които през лятото дойдоха от Левски. Всички останали играчи са от миналия сезон, но с новите попълнения постигаме сериозно подмладяване на състава ни.

ЦСКА разби Левски с 20:4

„От началото на новия сезон се получават хубави мачове, на добро ниво, но нямам поглед върху всички отбори. Направи ми впечатление играта на първата петица на ЦСКА, сигурен съм, че и Славия са ни подготвили някоя изненада за старта на сезона.”

„Ние, за съжаление, няма да можем да използваме титулярния ни вратар Карабаджаков, който все още не е възстановен от контузия – допълни президентът на Славия Мартин Миланов. – На негово място ще използваме вратаря от аматьорския ни отбор Славчо Кочев. Наясно сме, че Ирбис са много силен противник, но ние градим отбор, който ще се развива в следните 3-4 години. 

„При нас върви смяна на поколенията, а младите ни играчи ще имат възможност да играят със силни противници. Целта ни е да стигнем до плейофите, така че ще е интересно.”

Феновете на хокея ще могат да гледат Ирбис – Славия на живо по B1B Box – тв каналът, който излъчва само български спорт.  

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти