Арсенал набеляза Лука Йович за заместник на Лаказет

Нападателят на Реал Мадрид Лука Йович е поредното име, което се спряга за подсилване на атаката на Арсенал, съобщава "Фишайес". На "Емиратс" вече се оглеждат за заместник на Александре Лаказет, чийто договор изтича през лятото, когато може да си тръгне като свободен агент, а има шанс и французинът да бъде продаден през януари, за да може клубът да вземе поне някаква трансферна сума за него.

Досега за фаворит за ново попълнение на "Артилеристите" се спрягаше Доминик Калвърт-Люин от Евертън. Също така се говореше и за интерес на лондончани към Оли Уоткинс от Астън Вила и Душан Влахович от Фиорентина. Изглежда обаче в клуба разглеждат и други опции и една от тях е Лука Йович.

Лично Микел Артета е набелязал 23-годишният сърбин. Макар той да не успя да се наложи в състава на Реал Мадрид, където има едва 2 гола в 38 мача, преди това нападателят бе истинска голова машина в Айнтрахт (Франкфурт), където отбеляза 36 попадения в 75 срещи. Затова испанският специалист вярва, че Йович може да си възвърне най-добрата форма, ако дойде на "Емиратс" и да се превърне в основен нападател на отбора за дълги години напред.

Йович има договор с Реал до 2025 година, но от "Сантиаго Бернабеу" едва ли ще му правят спънки, ако получат добра оферта. В момента пазарната цена на футболиста е паднала до 20 милиона евро, което е напълно по силите на Арсенал.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти