Реал Мадрид възобновява интереса си към Фабиан Руис

Реал Мадрид смята да възобнови интереса си към халфа на Наполи Фабиан Руис през следващото лято. 25-годишният футболист все по-често е свързван със завръщане в Испания, като името му е свързвано ту с "Белия балет", ту с вечния враг Барселона. Поредна подобна информация пусна "Ел Насионал", който твърди, че мадридчани този път смятат да направят сериозна офанзива за привличането на плеймейкъра.

Договорът на Руис с Наполи е до лятото на 2023 година, което може да постави италианците в сложна ситуация през следващото лято, освен ако дотогава не са го убедили да преподпише. В обратния случай може да се наложи неаполитанците да се съгласят да продадат футболиста при добра оферта, за да вземат максимално висока сума за него и да не го изпуснат без пари след година.

Руис продължава със силните си изяви на "Диего Армандо Марадона" и от началото на настоящия сезон. Той има 2 гола и 2 асистенции в 9 мача във всички турнири, като е с важна роля Наполи да е на върха в класирането в Серия "А" с пълен актив от 21 точки.

Юношата на Бетис бе привлечен в Неапол през 2018 година и до момента има 17 гола и 12 асистенции в 137 мача за клуба. Освен това той е и национал на Испания с 15 мача и 1 гол на сметката си.

Още от Футбол свят

Виж всички