Юки Цунода с нов подход към по-добро представяне

Японският новобранец във Формула 1 Юки Цунода разкри, че е инвестирал в домашен симулатор, за да може да подобри своите умения зад волана след проблематичните надпревари от началото на годината.

Култард: Цунода трябва да си събере малкото сакче и да се прибере вкъщи

Цунода направи блестящ старт на своята кариера с деветото си място в Гран При на Бахрейн, но след това траекторията на неговото представяне върви по-скоро надолу. В последвалите 14 старта той има само четири влизания в зоната на точките, като в доста от уикендите той е имал поне един по-значителен инцидент на пистата.

Цунода трябва да разбере къде е лимитът

Въпреки тези проблеми японецът бе запазен от Алфа Таури и за 2022 година, което по думите на самия Цунода го е изненадало. Сега той разкри, че е предприел нова стъпка в решаването на проблемите си на пистата, за да може да бъде по-полезен на своя екип в бъдеще.

Гасли и Цунода остават в Алфа Таури

„Да, не е същото като големия симулатор във фабриката на Ред Бул, който също не може да се сравнява с реалното усещане, но се доближава изключително много. Най-голямата полза от симулатора е ученето на пистите и подобряването на моето каране. 

„Наличието на симулатор в моя дом е много полезно защото мога да обсъждам това, което правя с инженерите ми. Можем да симулираме цял уикенд от първата тренировка до квалификацията и състезанието на база плана на моите инженери“, заяви японецът.

Цунода не е можел да спи след инцидента си на "Имола"

Той също така говори и за предстоящия уикенд за Гран При на Турция, който ще отбележи и неговият дебют на трудната „Истанбул Парк“.

„Ще следвам обичайната си програма за нова писта и ще повишавам скоростта си постепенно. През последните пет състезания бях много постоянен, но моето темпо не беше много добро. За това този уикенд ще се опитам да бъде по-конкурентоспособен“, завърши Цунода.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти