Драматична победа за Костадинов и Арсенал (Тула)

Капитанът на България Георги Костадинов отново изигра много силен мач и беше с основна заслуга за успеха на Арсенал (Тула) с 3:2 над Нижни Новгород като гост в 8-ия кръг на руската Висша лига. Костадинов отново беше с капитанската лента и на Арсенал (Тула), а това е първа победа за отбора му като гост от 14 срещи насам или от 20 май 2020 година. Успехът дойде по драматичен начин в 94-ата минута, когато точен беше Горан Чаушич. С днешната победа Арсенал събра 8 точки и се придвижи от 15-о на 13-о място.

Домакините откриха резултата в 9-ата минута чрез Калински, но Чаушич изравни в 17-ата. В първата минута на добавеното време на първата част Евгений Марков изведе арсеналци напред след пас на Чаушич и грешка на Нигматулин. В 64-ата минута Георги Костадинов създаде чудесна възможност за своите, след като отне топката пред наказателното поле, напредна и подаде на Ткачов, който обаче не успя да нанесе точен изстрел. В 72-ата минута и българският капитан можеше да се разпише, но центрирането към него беше трудно. Все пак той нанесе удар с глава през двама защитници, но топката мина на сантиметри над гредата.

Пет минути преди края на срещата Алексей Козлов изравни за Нижни Новгород, засичайки топката в мрежата след изпълнение на корнер и меле пред вратата на Арсенал. Но всичко имаше щастлива развръзка за гостите, които стигнаха до успеха чрез Чаушич, който засече подаване отляво на Степанов.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти