Получихме ценен урок, призна Пиоли след спектакъла на “Анфийлд”

Треньорът на Милан Стефано Пиоли беше критичен към своите футболисти след загубата от Ливърпул (2:3). "Росонерите" се завърнаха в Шампионската лига след пауза от 7 години и сериозно затрудниха мърсисайдци, но в крайна сметка отстъпиха.

Ливърпул заслужава похвала за интензивността и качеството, което показа в първите 25 минути. Ние успяхме да обърнем резултата и можем само да съжаляваме за двата гола, които получихме през второто полувреме. Без да изключвам класата на съперника, в тези ситуации допуснахме грешки, които можеха да бъдат избегнати”, заяви Пиоли.

“Получихме ценен урок, който ще ни е от полза занапред. Бяхме подготвени, че Ливърпул ще започне силно, но действахме прекалено статично и не успявахме да преодолеем пресата им. Когато не притежаваш топката, опасностите ще дойдат”, анализира наставникът на италианския гранд. 

“В Шампионската лига малките детайли правят разликата. Има какво да учим в това отношение. Когато ни пресираха, трябваше да си подаваме по-бързо. Освен това, няколко пъти допуснахме елементарни грешки в защита”, каза още Пиоли.

Още от Футбол свят

Виж всички