Фетер усети горчилката от регламента в Диамантената лига

Световният шампион в хвърлянето на копие от Лондон 2017 и втори във вечната ранглиста на дисциплината Йоханес Фетер (Германия) стана поредният атлет, който усети горчивия вкус на регламента в Диамантената лига, според който победителите във вертикалните скокове и хвърлянията се определят в последния опит между първите трима в класирането. Германецът регистрира най-силния резултат на Диамантената лига в Париж - 87.20 метра, но остана втори в подреждането заради 80.23 метра в шестия си опит.

Победата с най-добър резултат в състезанието от 85.98 метра и 84.84 метра в шестия опит постигна Андерсон Петерс (Гренада). Третото място зае Андриан Мардаре (Молдова) с 85.43 метра най-добър опит и 79.91 метра в последния.

Световният рекордьор в тройния скок в зала и бронзов олимпийски медалист от Токио Юг Фабрис Занго (Буркина Фасо) пък се възползва от новия регламент. Той направи най-силния си опит в състезанието при шестото си излизане в сектора и с 16.97 метра (+1.7 м/сек) си осигури първото място. Ясер Мохамед Трики (Алжир) се оказа големият губещ в надпреварата. Той имаше най-добър резултат от всички състезатели - 17.16 метра (+1.7 м/сек), но в решителния шести постигна 16.71 м (+0.7 м/сек) и това му отреди второ място.

Трети с 16.66 м най-добър резултат днес и фал в шестия опит се нареди португалецът Тиаго Перейра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти