Дуплантис се върна в познатата светлина - отново скача за световен рекорд

Олимпийският шампион и световен рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис се върна към победния си ход. Шведът, който в четвъртък остана четвърти на Диамантената лига в Лозана, този път спечели надпреварата в Париж с рекорд на турнира. Европейският шампион в зала и на открито се наложи с нов рекорд на турнира от 6.01 метра. След това той направи и три опита за нов световен рекорд на 6.19 метра, но остана далеч от преодоляването на тази височина.

Победата на Дуплантис обаче не дойде толкова лесно. Джон Емест Обиена (Филипини) го притисна, след като преодоля 5.91 м от първи опит, а шведът направи една грешка на тази височина и директно качи летвата на 5.96 м. За Обиена 5.91 м беше нов национален рекорд. След като Дуплантис се справи от първия път с 5.96 м, а Обиена направи две грешки, филипинецът беше в губеща позиция и качи на 6.01 м, но в единствения си останал опит направи фал.

Трети се нареди олимпийският медалист от Токио Кристофър Нилсен (САЩ) с 5.81 м. В четвъртък той спечели Диамантената лига в Лозана.

Двукратният световен шампион Сам Кендрикс (САЩ) остана четвърти с 5.73 метра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти