Фрейзър-Прайс: Все още не съм избягала най-доброто си състезание

Световната шампионка на 100 метра от Доха 2019 и сребърна медалистка в дисциплината от Олимпиадата в Токио Шели-Ан Фрейзър-Прайс спечели Диамантената лига в Лозана вчера с най-добър резултат в своята кариера от 10.60 секунди, което е третото най-силно постижение в историята на дисциплината. 34-годишната ямайка победи двойната олимпийска шампионка на 100 и 200 метра от Рио 2016 и Токио 2020 Илейн Томпсън-Хера, която преди десетина дни постигна впечатляващите 10.54 секунди и излезе на второ място във вечната ранглиста.

Фрейзър-Прайс изненада Томпсън-Хера за трети резултат в историята на 100 метра

“Вярвате или не, все още не съм избягала най-доброто си състезание”, сподели след надпреварата в Швейцария Фрейзър-Прайс. “Знам, че има какво още да се даде, защото все още трябва да работя, за да подобря техниката си. Ще има още от мен този сезон и целта ми е да сваля до резултат около 10.5”, добави ямайската спринтьорка.

“Тялото ми се чувства уморено след дългия сезон и особено след четирите лични рекорда, които направих, в марките на месец. Невероятно е. Нямам планове да подобрявам световния рекорд и никога не съм си си мислела, че ще бъда толкова близо. Просто продължавам да работя здраво, да завърша сезона силно и да се завърна дори по-силна следващия сезон”, каза Томпсън-Хера, която завърши втора в Лозана с 10.64 секунди.

Двете ямайки ще се срещнат съвсем скоро на пистата - още утре на Диамантената лига в Париж.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти