В Малта се оплакаха от брутален ирландски съдия на мач от Лигата на конференциите

Футболната общественост и медиите в Малта останаха шокирани от представянето на съдията Роб Хенеси от Република Ирландия в снощния мач от турнира Лига на конференциите между Хибърниънс (Малта) и ФК Рига (Латвия). Срещата завърши 4:1 за гостите от Латвия, но това се случи след продължения. Първата среща в Рига беше спечелена от малтийците с 1:0. За да се стигне до допълнителните 30 минути, гостите от Латвия вкараха за 2:1 в 6-ата минута на добавеното време. Домакините не само трябваше да изтърпят този гол, но получиха и два червени картона и така в продълженията вече с 9 човека пуснаха още две попадения.

ФК Рига поведе с 1:0 в 49-ата минута чрез бразилеца Лео, а в 59-ата Юрген Дегабриеле изравни. Веднага след това се намеси здраво ирландският съдия, който отмени кристално чист втори гол на Дегабриеле за 2:1. При това положение общият резултат ставаше с два гола в полза на малтийците. Но съдията не се спря до тук. И най-напред вдигна червен картон на Джейк Грек, а след това и на капитана им Бьорн Кристенсен. В протестите се включи и треньорът Стефано Сандера, който също беше изпратен на трибуните. Така останали с 9 души малтийците пропуснаха да станат първия отбор от Рицарския остров, участник в плейоф за място в групова фаза на турнир на УЕФА.

"Животът ми е футбол от 60 години, но никога, никога не съм виждал подобно съдийство и то в европейски клубни турнири. Нямам представа какво ще предприеме УЕФА. Ще бъде интересно да видя тяхната реакция”, заяви след мача един от ветераните на малтийския футбол Брайън Дебоно.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти