“Курва Норд” с ясно послание към “коленичилия за пари” Лукаку

Най-страстните тифози на Интер - тези от “Курва Норд”, не посрещнаха добре предстоящия трансфер на звездата на тима Ромелу Лукаку, който отива в Челси срещу сумата от 115 млн. евро. 

Този път феновете не насочиха недоволството си към клубното ръководство, а срещу самия футболист. Часове след отлитането на Лукаку от Милано, негов стенопис в близост до “Джузепе Меаца” беше вандализиран от привържениците на “нерадзурите”. Надписът, посветен на заслугата на нападателя за спечеленото Скудето през миналия сезон - “Скъпи Милано, пак заповядай”, беше задраскан, като единствено името на града беше оставено непокътнато. Зацапан беше и гърбът на изобразения белгийски национал. Там беше опънат и транспарант, чийто смекчен вариант на текста е: “Писна ни от всички вас”.

Тифозите публикуваха и по-дълго послание във Фейсбук. “В процес на работа… От божественото във футбола, което има значение, остава само връзката между “фланелката” и феновете. Играчите, клубът и треньорите са просто инструменти, те не са същността. Те си отиват, а ние оставаме. Обикновени интеристи, събудете се!! Скъпи Лукаку, очаквахме по-честно и прозрачно поведение от теб. Но въпреки факта, че те защитавахме като свой син, като един от нас, ти доказа, че си като останалите, коленичейки за пари. Желаем ти всичко най-добро, въпреки че алчността невинаги се отплаща. Сега всички гребем в една и съща посока. Дори и за тези, които ще останат, посланието е съвсем ясно: “Счупихте ни топките”. Наведете глави и натиснете газта. Интер над всичко”, гласи то.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти