Мирела Демирева не успя да надскочи себе си в олимпийския финал

Мирела Демирева не успя да надскочи моментната си форма и завърши на дванадесета позиция във финала в скока на височина с преодоляни 1.93 метра. Както и в квалификацията, и тук българката имаше проблеми с чистото преодоляване на различните височини и започна с грешка на 1.84 метра. След това тя се справи с началната височина от втория път. Последва успех на 1.89 метра от първи опит. Демирева имаше нужда от три опита, за да запише успех и на 1.93 метра. 1.96 м обаче се оказаха непосилни за нея тази вечер, макар да показа възможност да се справи с тази височина.

Припомняме, че до квалификацията в Токио Демирева имаше най-добър резултат през сезона от 1.91 м, а именно тук постигна личен рекорд за годината от 1.95 м. С преодоляни 1.93 м от трети опит българката зае дванадесетото място във финала, тъй като имаше най-много грешки от състезателките в сектора.

На предишната Олимпиада в Рио де Жанейро през 2016 година Демирева спечели сребърен медал с 1.97 метра. Българката има в колекцията си още сребро от Европейското първенство в Амстердам през 2016 г., както и от контитенталния форум в Берлин през 2018 г.

Ласицкене вече има всички титли след олимпийското злато в скока на височина, австралийка изненада със сребро

През 2007 г. Демирева спечели бронзов медал на Европейското за юноши и девойки в Хенгело.

Снимки: БОК, Костадин Андонов - StartPhoto

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти