Нико Ковач се оплака заради расистки обиди към играч на Монако

Треньорът на Монако Нико Ковач осъди остро расистките обиди към своя футболист Орелиан Чуамени по време на успеха с 2:0 над Спарта Прага в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. 

Монако взе добър аванс срещу Спарта, расистки скандал беляза мача в Прага

Чуамени стана мишена на расистски песни след като вкара първия гол в 37-ата минута и заедно със съотборниците си се оплака за това на Нико Ковач и на официалните лица на мача, начело с английския съдия Майкъл Оливър. Мачът бе спрян за кратко, за да се обяви по микрофоните и да се изпише на екраните, че срещата ще бъде прекратена при следващите обиди. Според някои медии Чуамени е бил обиждан и вербално след края на мача.

"Всички сме потресени, че в 21-ви век тези неща продължават да се случват на футболния терен, а и в обществото", каза Ковач пред клубния сайт. "Всички ние сме равни и сме тук, за да играем футбол. Трябва да кажа, че съм много горд с футболистите си, които имаха точната реакция", добави треньорът. "Ние спечелихме мача на игрището, но също така и нашия мач срещу расизма. Мисля, че това е най-важното послание от тази вечер и това, което трябва да се уточни, е, че много малък брой фенове, частица от стадиона, са виновни за това. Говорихме със съдията на мача и с треньора на Спарта на полувремето. Казах му, че той не е виновен за това, но ние заслужаваме уважение. Това е важното и се надявам повече никога да не се случи", завърши Ковач.

Още от Футбол свят

Виж всички