Цветан Соколов: Много се надявам да си върнем част от самочувствието

Волейболните национали вече седмица се готвят за Европейското първенство. Момчетата на селекционера Силвано Пранди вече са в пълен състав, като голямата въпросителна остава около контузията на капитана на националния тим Цветан Соколов.

“Не мога да кажа как се чувствам все още, защото това е първата ми тренировка в зала. Направих резонанс преди една седмица и той показва, че мускулът е зараснал на 95%, което означава, че мога да се натоварвам и ще се включа по-пълноценно в тренировъчния процес.”, коментира Цветан Соколов.

Звездата на представителния ни тим сподели и своето мнение за представянето на отбора в НВЛ.

“За турнира (б.р. ВНЛ) всичко може да се каже, но няма да бъде достатъчно. Направихме един не много приятен турнир. Натрупахме доста загуби, не играхме добре. Можехме много по-добре да изиграем някои мачове. Но това, което стана не беше добре дори от психическа гледна точка, защото ние сме един отбор, който е млад и в момента се гради, трудно е да излезем от тази ситуация, в която сме в момента. Обаче, нека да погледнем малко по-добре на нещата, от гледна точка на това, че се даде възможност на много състезатели да се изявявт в тази Лига, в такива мачове, в които някои момчета не са си мислили, че ще играят. Така че колкото и негативно, толкова и позитивно бихме могли да погледнем на този турнир. Трябва да оставим назад загубите, които натрупахм.”, добави диагоналът.

Какво още коментира Цветан Соколов преди Европейското първенство, вижте в нашето видео.

Още от Волейбол

Виж всички