Строл има пълна вяра в „суровия млад талант“ на своя син

Собственикът на тима на Астън Мартин във Формула 1 Лорънс Строл заяви, че няма никакви съмнения в способностите на своя син Ланс и определи пилотския състав на британския екип като „перфектен“.

Ланс Строл е в своя пети сезон в шампионата и трети в отбора на неговия баща, който до края на сезон 2020 бе известен като Рейсинг Пойнт преди през този да бъде ребрандиран на Астън Мартин. С промяна в идентичността на тима дойде и промяна в пилотския състав, като Серхио Перес бе заменен от четирикратния световен шампион Себастиан Фетел.

„Имаме перфектен пилотски състав. Той е смесица от шампионски опит в лицето на Себ и млад суров талант в това на Ланс. Мисля, че Ланс върши феноменална работа. Той е само на 22 години и има един полпозишън и три подиума и тази година се състезава със Себастиан, с когото мисля са доста близко като темпо.

„Затова не се притеснявам от формата на Ланс или липсата на резултати. Мисля, че с израстването си той ще натрупа опит, а с него той ще стане и по-силен, както е и при всеки друг на неговата възраст. Така че нямам никакви притеснения“, коментира Лорънс Строл.

След първите девет старта за сезон 2021 Строл заема 12-та позиция в класирането при пилотите с актив от 14 точки и най-добро класиране от осмо място, което той постигна на три пъти в Емилия-Романя, Монако и Щирия. Фетел от своя страна е с две места по-напред с актив от 30 точки и един подиум – второ място в Азербайджан. В подреждането при отборите Астън Мартин е на шеста позиция с 44 точки и пасив от само четири спрямо Алфа Таури в спора за петото място.

Сезон 2021 във Формула 1 продължава този уикенд с домашната за британския тим надпревара на „Силвърстоун“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти