Фемке Бол след рекорд №12 за 2021 г.: Не мога да повярвам

Дисциплината 400 метра с препятствия при мъжете и жените определено е сред най-интересните в света през 2021 година. Норвежецът Карстен Вархолм подобри световния рекорд при мъжете с 46.70 секунди, а американката Сидни МакЛафлин свали женския планетарен рекорд до 51.90 секунди. Феновете на атлетиката очакват с нетърпение и финалите на Олимпийските игри в Токио, където жестоката конкуренция може да доведе до още световни рекорди.

Върховите постижения на планетата със сигурност получават най-голямото внимание, но бягането на европейската шампионка на 400 метра и на 4 по 400 метра в зала от Торун тази зима Фемке Бол също не трябва да бъде подценявано. Вчера тя спечели старта на 400 метра с препятствия на Диамантената лига в Стокхолм с нов европейски рекорд за девойки под 23 години от 52.37 секунди, като с този резултат излезе на четвърто място във вечната ранглиста на дисциплината. Съвсем малко не стигна на представителката на Нидерландия да подобри и женския европейски рекорд на Юлия Печонкина. Това беше също и рекорд №12 на Нидерландия за Бол само през 2021 г.

“Изумена съм, толкова съм щастлива. Свалих една секунда от личния си рекорд. Мисля, че личните рекорди ще спрат за момента, но се надявам да се доближа близо то това време. Не мога да повярва. След два дни имам още едно състезание в Унгария, ще бъде вълнуващо”, сподели Бол, която преди няколко дни също постави нов европейски рекорд за девойки под 23 години в Осло - 53.33 секунди.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти