Дуплантис след поредния скок над 6 метра: Беше специално

Световният рекордьр в овчарския скок Арманд Дуплантис продължава с убедителните си изяви по-малко от три седмици преди началото на Олимпийските игри в Токио. 21-годишният шведски атлет спечели турнира от Диамантената лига в Стокхолм пред родна публика вчера с рекорд на турнира от 6.02 метра. Три дни по-рано Дуплантис се наложи и на диамантения турнир в Осло с 6.01 м. Той държи и най-доброто постижение в света за сезона с 6.10 метра. Вчера в Швеция Дуплантис отново атакува световния рекорд, поставяйки летвата на 6.19 метра, но не стигна до успех на тази височина.

Втори в Стокхолм се нареди двукратният световен шампион Сам Кендрикс (САЩ) с 5.92 м, а трети със същия резултат завърши бившият световен рекордьор и олимпийски шампион от Лондон 2012 Рено Лавийени (Франция).

“Днес беше специално. Не бях чувствал такъв тип напрежение върху себе си от дълго време. Не бях скачал пред пълен стадион с шведска публика, откакто станах световен рекордьор, така че цялото ми семейство беше тук, домашната публика - не можех да загубя пред тях. Искаше ми се да им дам световен рекорд с по-добри опити. В скачането се чувствах наистина добре днес”, заяви след състезанието Дуплантис, за когото следващият старт ще бъде на Олимпийските игри в Токио.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти