Тампа Бей разгроми Айлендърс с 8:0!

Стивън Стамкос вкара два гола и добави един пас, докато вратарят Андрей Василевски регистрира четвърта суха мрежа в плейофите в кариерата си. И всичко това при успеха на Тампа Бей с 8:0 над Айлендърс в петата среща в полуфиналния плейоф за титлата в НХЛ.

Стамкос беше замесен и в трите гола на защитаващият титлата си отбор на Тампа в първия период от мача. Той откри още в 45-ата секунда и това се превърна в първото му попадение през този сезон срещу Айлендърс. Неговият втори в 5:42 на втория период беше първи пък за следващата тройка във вратата на гостите. Алекс Килърн също завърши с два гола, а Брейдън Пойнт записа 13-ото си попадение в елиминациите. Пойнт, който пък има 13 попадения във вторага фаза, е едва вторият играч в историята на НХЛ с голове във всеки от последните осем гола. Предишният с такъв рекорд е Реджи Лийч от Филаделфия през 1976-а година.

Никита Кучеров също се отличи с две асистенции днес. Яни Гурде, Онджей Палат и Люк Шен в средата на третата част бяха автори на другите голове.

Вратарят Василевски спаси 21 удара към вратата си, като записва трети шътаут през тазгодишните

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти