Розберг разочарован от "трагичната" защита на Хамилтън от атаките на Верстапен

Световният шампион във Формула 1 от 2006 година Нико Розберг критикува остро бившия си съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън за поведението му на пистата във вчерашната Гран При на Франция, седми кръг от сезон 2021. 

Според германеца Хамилтън не се е борил в свой стил и е позволил прекалено лесно да бъде изпреварен от Макс Верстапен в предпоследната обиколка на вчерашната надпревара на пистата „Пол Рикар“. 

„Вчера Люис беше прекалено мек. Знаете, познаваме се от малки деца и в битките гума до гума трудно можете да намерите по-добър от него. Хамилтън е в състояние по всяко време със своята агресия (но без никога да е виновен пред стюардите) да те накара да сгрешиш при атака срещу него“, коментира Розберг. 

„Вчера, докато гледах състезанието, дори извиках: Затвори вратата, затвори проклетата врата! Той не го направи и дори изглеждаше, че се е предал. Не съм виждал по-трагична защита от негова страна във Формула 1. Той си знае най-добре защо го е направил. Навярно гледа голямата картина, но когато двамата воювахме на пистата, той никога не ме остави да го изпреваря по този начин“, завърши германецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти